Heb je de moed
om je zelfvertrouwen op te bouwen?

Zelfvertrouwen opbouwen is zeker mogelijk, maar het is geen gemakkelijk proces. Het vergt juist waar het vaak aan ontbreekt: moed en vertrouwen.

Het verhogen van een laag zelfvertrouwen heeft vooral met één beslissing te maken: de beslissing tot verandering.

Hierbij horen vragen zoals: wil ik vasthouden aan deze angsten en onzekerheden? Wil ik me blijven wegcijferen zo dat anderen mij het liefst niet zien? Of wil ik me geïntegreerd voelen en zelf de regie over mijn leven nemen?

Heb je deze belangrijke beslissing eens genomen, dan volgt het stellen van een doel. Ongeacht de concrete inhoud van je doel: Je begint aan een groeiproces om jezelf te ontplooien en je potentieel te bereiken.

Dat is dan ook het startpunt bij mijn werkwijze: het concreet maken van het doel, en de stappen er naartoe.

Het groeiproces naar jouw doel

Uit de comfortzone komen

We gaan aan de slag met het veranderen van een fundamenteel kenmerk van onze persoonlijkheid. Dit heeft zich over jaren ontwikkeld en soms liggen de oorzaken diep verankerd.

Vaak hebben we ons leven helemaal ingericht rond ons lage zelfvertrouwen. Juist dan lijkt het een enorme stap om uit deze comfort-zone te stappen en een groeiproces met moed aan te gaan.

Maar wanneer we een doel voor ogen hebben dan kunnen we de eerste stap zetten.

Daarom beginnen we met een nauwkeurige omschrijving van dat doel. Vervolgens werken we stapsgewijs en, met meerdere methodes naar dat doel.

Gebruik van meerdere methodes

Er is een groot aanbod van cursussen om zelfvertrouwen op te bouwen. Vaak gaat men hierbij uit van één bepaald theoretisch model. En hoewel het wel wetenschappelijk onderbouwd is, leidt dat niet bij iedereen tot resultaat.

Met als gevolg frustratie, en een nog lager zelfbeeld omdat we denken opnieuw gefaald te hebben. De criticus in ons hoofd laat zijn stem weer horen: “Wat anderen lukt, lukt jou nog lang niet.” Ongemerkt versterken we daarmee onze oude denkpatronen.

In mijn workshops maak ik gebruik van de meest effectieve elementen uit meerdere methodieken. Methoden die op elkaar aansluiten en elkaar aanvullen. We wisselen af tussen theorie en concrete beleving. Je kiest zelf, wat voor jou het prettigste aanvoelt en het beste voor jou werkt.

Maatwerk dus.

Voor een evenwichtige en fundamentele verandering is het van belang dat we de verschillende aspecten van ons leven in het proces betrekken:

  • Het cognitieve
  • Het spirituele
  • Het emotionele
  • Het lichamelijke

Door het continue aanspreken van deze vier niveaus kan zich de gewenste verandering zich blijvend in ons leven manifesteren.

Om ons doel te bereiken, scheppen we dus ruimte voor zowel het spirituele aspect als ook het direct tastbare, het concrete.


Keer terug van Zelfvertrouwen opbouwen naar Zeker jezelf


Click for English

Wordt het niet zweverig?

"Vooraf had ik de vrees dat je workshop wat zweverig zou worden, maar dat is absoluut niet waar."

Lees wat anderen zeggen over mijn diensten