Over mij, en hoe ik Zeker jezelf coach werd

Mijn naam is Anette Schäfer en ik geloof in de kracht van het positieve denken.

Voordat ik Zeker jezelf coach werd, is er veel gebeurd. Op deze pagina vertel ik wat meer over mezelf en hoe ik zover gekomen ben.

Ik ben in 1963 in Duitsland geboren en heb in Keulen gestudeerd. Toch was het altijd mijn droom om in Engeland te leven. Vooral de ongerepte natuur van het noord-Engelse landschap had een enorme aantrekkingskracht op mij.

Na mijn studie kon ik deze droom waar maken en begon ik 1992 als docente Duits aan de universiteit van York.

Een ingrijpende wending

Mijn leven nam echter een ingrijpende wending. Ik bleek ernstig ziek te zijn. Ik volgde in die tijd een training gebaseerd op de filosofie van de Louise Hay, die in haar werk de kracht van gedachten benadrukt.

Na de eerste schrik stelde ik me, met dank aan deze training, een doel: je overwint je ziekte en na de behandeling begin je een opleiding om mensen in hun persoonlijke ontwikkeling te steunen.

Drie jaar later had ik dit doel bereikt: mijn ziekte was in remissie en ik was gekwalificeerd trainer. Naast mijn baan als docent gaf ik nu regelmatig en met veel passie deze trainingen.

De verdieping opzoeken

De jaren erna verdiepte ik mij steeds verder in de psychologie en de invloed van het brein op ons gedrag.

Toch miste ik iets bij die trainingen. Als docent met veel ervaring wist ik hoe belangrijk het is om je materiaal aan te passen aan de verschillende leervragen en leerstijlen van de individuele deelnemer.

En dit zie ik dan ook als een uitdaging in de trainingen die ik zelf geef. Door mijn studie Toegepaste Psychologie en mijn ervaring als trainer binnen een grote overheidsinstantie heb ik mijn kennis steeds weten te verbreden, te verdiepen en aan te passen aan de behoefte van de deelnemers.

Concrete methodieken – concrete resultaten

Onderwerpen uit de psychologie en persoonlijke ontwikkeling staan soms in een negatief daglicht: er wordt iets zweverigs mee verbonden en er bestaan bijvoorbeeld veel misvattingen over de term ‘spiritualiteit’.

Er lijkt een kloof te bestaan tussen wat men onder ‘spiritualiteit’ en ‘rationele nuchterheid’ verstaat. In mijn workshops ga ik juist op zoek naar een verbinding hiertussen.

Tegenwoordig is het effect van meditatie en visualisatie door middel van wetenschappelijk onderzoek onderbouwd en talloze mensen hebben dit aan de hand van concrete oefeningen zelf ervaren.

Ik ben zelf een kritisch mens en werk alleen met methodieken waarvan de effectiviteit aangetoond is. Dit zie ik als mijn verantwoordelijkheid als trainer op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Onze mentale kracht

Het veranderen van gedrag gaat hand in hand met een verandering van ons gedachtepatroon.

Natuurlijk helpt het ook als je door uiterlijke veranderingen aan je zelf werkt; van het bewust veranderen van de kleur die je draagt, sporten, werken aan je lichaamshouding tot het veranderen van je eetpatroon – het zijn allemaal effectieve manieren, als je maar weet wat je uitgangspunt is en wat je wilt bereiken.

Om echt in je eigen kracht te komen en ook de diepere lagen van jezelf te bereiken, is er meer nodig.

Vanuit jouw eigen referentiekader – een soort kaartenbakje dat je je leven lang gevuld hebt met ideeën over jezelf en de wereld om je heen – kijken we naar welke nieuwe kaarten je nodig hebt om verder te komen. En welke oude kaartjes niet meer nuttig zijn en je zelfs in de weg kunnen staan. Hiervoor gebruiken we verschillende technieken.


Keer terug van Over mij naar Zeker jezelf


Click for English

Wordt het niet zweverig?

"Vooraf had ik de vrees dat je workshop wat zweverig zou worden, maar dat is absoluut niet waar."

Lees wat anderen zeggen over mijn diensten